Auto Polijsten Rotterdam

Breng de lak van uw auto weer terug in topconditie met de polijstservice van Ancar!

Auto polijsten bij Ancar

Bij Ancar Cleaning krijgen we vaak vragen over de auto polijsten in Rotterdam. Niet alleen waar je dit het beste kunt laten doen, maar ook het nut van polijsten en of je deze klus zelf kunt uitvoeren. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over dit onderwerp.

Direct een afspraak maken voor jouw auto polijsten in Rotterdam?
Neem contact op met Ancar Cleaning, dé specialist voor professionele autoreiniging.

Waarom een auto polijsten?

Alle auto’s zullen naar verloop van tijd krasjes op de lak krijgen, een auto is immers een ‘product’ om te gebruiken. Dit betekent natuurlijk niet dat een auto voor persoonlijk vervoer of bedrijfswagen er niet goed uit mag zien. Naast een stukje persoonlijke voldoening komt een nette wagen natuurlijk ook representatief over bij klanten. Een auto polijsten is mogelijk bij kleinere krassen die niet geheel door de lak gaan. Je kunt flink besparen in vergelijking met de kosten van een auto geheel laten overspuiten, met een resultaat dat niet te onderscheiden is van compleet nieuwe lak!

Hoe kun je een auto polijsten?

Als eerste zal bepaald moeten worden hoe diep de kras is. Als de kras even onzichtbaar wordt door er met een natte vinger overheen te strijken dan zal de beschadiging waarschijnlijk te behandelen zijn. De schade bevindt zich dan alleen op de bovenste laklaag. Voor een diepere kras zijn andere oplossingen, neem contact op met Ancar Cleaning voor meer informatie. Dan volgen deze stappen:

  1. Eerst wordt de auto grondig gereinigd en gedroogd. Er mag geen vuil op de lak of in de krassen aanwezig zijn.
  2. Met klei kan de lak nóg intensiever worden gereinigd, nu komt het overgebleven vuil geheel van de lak.
  3. Dan wordt er polijstpasta aangebracht op de lak en op de polijstschijf.
  4. De polijstmachine wordt in lage stand gezet, het toerental wordt gaandeweg opgevoerd.
  5. Na het polijsten wordt de pasta met een droge, schone doek uitgewreven.
  6. De laklaag wordt uitgebreid gecontroleerd om te bepalen of de gewenste glans is bereikt.
  7. De lak kan nu behandeld worden met een goede wax voor een perfect spiegelend resultaat.

Zelf doen of uitbesteden?

Naast de materialen is er ook kennis en ervaring nodig om dit karwei uit te voeren. Let op met kennissen die ‘het zelf ook doen’ tenzij je weinig waarde hecht aan jouw auto. Auto polijsten in Rotterdam kun je met een gerust hart uitbesteden aan de specialisten van Ancar Cleaning. Wij zullen vooraf bekijken of de krassen inderdaad oppervlakkig zijn en met polijsten behandeld kunnen worden. Let op: Hoewel je de kosten kunt verhalen op de verzekering kan dit tot een hogere premie leiden waardoor je aan het einde van de rit toch duurder uit bent.

Meer weten over de kosten voor jouw auto polijsten in Rotterdam? Informeer naar de mogelijkheden bij Ancar Cleaning.

Copyright by Ancar