Bedrijfswagen ontsmetten tegen COVID-19

Lees alles over de reiniging van het exterieur en interieur door onze specialisten, of vraag direct een offerte aan.

Bedrijfswagen ontsmetten tegen COVID-19

Het was geen geheim dat bacteriën en virussen ons ziek kunnen maken, toch hebben we in 2020 ontdekt wat de impact kan zijn op de samenleving als er een hardnekkig virus de kop opsteekt. COVID-19 ofwel het Corona virus heeft niet alleen geleid tot lockdowns, gesloten horeca en financiële druk op zowel burgers als ondernemers, het heeft ons ook meer bewust gemaakt over het belang van hygiënisch vervoer. Laat daarom jouw bedrijfswagen ontsmetten door de specialisten van Ancar Cleaning. Waarom dit van belang is en hoe we te werk gaan kun je op deze pagina lezen.

Verschil tussen virussen en bacteriën

COVID-19 is een virus, geen bacterie. Je kunt er in beide gevallen goed ziek van worden, fysiologisch zitten ze toch compleet anders in elkaar. Een bacterie is een organisme dat energie en voeding nodig heeft om te overleven, een virus is een ‘pakje’ gevuld met genetisch materiaal omhuld door eiwit. Het is dus geen ‘beestje’ dat leeft maar genetisch materiaal dat in staat is om zich te vermenigvuldigen via levende cellen. Dit heeft ook gevolgen voor zaken als een bedrijfswagen ontsmetten. Bacteriën kun je redelijk eenvoudig doden met schoonmaakmiddelen of door ze geen voedingsbodem te geven om zich te vermenigvuldigen. Virussen zijn in staat om te ‘wachten’ tot er een cel langskomt waar ze kunnen binnendringen.

Hoe lang kan het Corona virus in mijn auto blijven zitten?

Het goede nieuws is dat het virus niet met je bedrijfswagen kan wegrijden, ze hebben immers geen rijbewijs. Maar alle grappen terzijde, uit onderzoek is gebleken dat het SARS virus tot maar liefst vijf dagen kan overleven op een glad oppervlak. En dat virus is nauw verwant aan COVID-19 waar we momenteel mee te kampen hebben. Daarom is een bedrijfswagen ontsmetten van groot belang, zeker wanneer er meerdere gebruikers in wisselende diensten gebruik maken van het wagenpark. Een collega die buiten het werk Corona oploopt kan dit snel verspreiden binnen het bedrijf, mogelijk ook zonder direct contact.

Moet ik bang zijn voor Corona in mijn auto?

Bang zijn is zelden verstandig, voorzichtig zijn is wel goed. Een schone auto vrij van bacteriën en virussen verkleint de kans op besmetting. Het is voor werknemers van belang om zich aan de COVID-19 protocollen te houden waaronder handen wassen, niezen of hoesten in je shirt (werkt beter dan de elleboog) en een mondkapje dragen. Zie het als een serie aan kleine maatregelen die op zichzelf niet 100% effectief zijn maar samen wel degelijk een verschil maken. De bedrijfswagen laten ontsmetten door de specialisten van Ancar Cleaning levert een bijdrage aan hygiënisch en veilig rijden.

Vraag direct een maatwerk offerte aan voor het reinigen en ontsmetten van bedrijfsauto’s.

Copyright by Ancar